Kährs kan vara sålt till jul

Kährs vd Per Skårner fortsätter arbetet med att försöka sälja bolaget.
Nybro • Publicerad 29 oktober 2010

– Vi har påbörjat en utredning om och hur Kährs ska säljas. Med den ägarstruktur vi har, det är 25 banker som äger oss, är vi med automatik till salu. Banker är inga långsiktiga ägare, säger han.

Dagens industri skrev på torsdagen att en försäljning av det anrika golvbolaget ska vara klar före jul, till en prissumma som sannolikt ligger en bit över en miljard kronor.

– Prissumman kommenterar jag överhuvudtaget inte, säger Skårner som hävdar att det inte finns någon tidsgräns för när försäljningen ska vara klar.

Säljprocessen påbörjades i augusti. Bankerna som är ägare och långivare ville inte längre förlänga räntefristen och styrelsen beslutade i maj att sälja. Bolaget har sluppit att betala ränta på sina lån fram till sista september 2010.

– Vi har haft lånen i moderbolaget NFI. Vi har sluppit räntor ett tag för att få tid att göra en omstrukturering av Kährs. Vi har även plockat bort en del olönsamma kunder och produkter för att börja tjäna pengar igen. Nu betalar vi räntor som alla andra gör med sina lån, säger Per Skårner.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.