I helgen öppnar den stora skidbacken

Nybro Artikeln publicerades
Den stora slalombacken öppnar i helgen i Svartbäcksmålan. Patrik Couchér Nybro Slalomklubb.
Foto: Anna Borg
Den stora slalombacken öppnar i helgen i Svartbäcksmålan. Patrik Couchér Nybro Slalomklubb.

På lördag öppnar den stora skidbacken i Svartbäcksmåla. Nyheter för i år är slalomskola och en till lift i backen.

Under en tid har snöproduktion varit god i den stora skidbacken i Svartbäcksmåla och på lördag är det premiär.

– Det som är kvar är att pista och sätta ut säkerhetsanordningar, berättar Patrik Couchér, skidlärare och styrelseledamot i Nybro Slalomklubb.

På lördag öppnas liften i backen och i år kommer en till lift att finnas i anslutning till den stora backen. Den är begagnad och kommer från en skidbacke vid Olofström.

– Vi har fått ta över den och vi hoppas att vi kan öppna den snart. Vårt mål är att utveckla backen och minska liftköerna, berättar Patrik Couchér.

Den nya liften är placerad på andra sidan av backen jämfört med den befintliga liften.

– På den sidan har vi flera gupp. Planen är att åkare som vill hoppa mer tar den liften, berättar Patrik Couchér.

En annan nyhet för i år är att klubben startar en slalomskola. Tidigare har klubben erbjudit skidskola för nybörjare.

– Den nya slalomskolan är för skidåkare som har åkt en del och som vill lära sig mer. Tidigare har vi inte kunnat erbjuda en sådan skidskola på grund av brist på skidlärare, berättar Patrik Couchér.

Under tisdagskvällen öppnades anmälan till slalomskolan med plats för 30 barn.

– Det är enormt intresse och jag vet att vi fått många anmälningar. Det finns ett behov och det märks att det är inne att åka slalom, säger Patrik Couchér.

Deltagarna i slalomskolan delas upp i två grupper och varje grupp kommer att träna en gång i veckan under hela vintersäsongen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.