Hyresnämnden får avgöra rehabs hyra

Landstinget och kommunen kommer inte överens om hyran för rehabiliteringens lokaler. Nu får hyresnämnden avgöra ärendet.
Nybro • Publicerad 30 januari 2003

I åtta år har landstinget hyrt lokaler för rehabiliteringsmottagningen i gamla Ljungdahls. Det är Nybro kommun som äger fastigheten och sedan en tid tillbaka förhandlar kommunen med landstinget om att förlänga kontraktet som löper ut den 31 december 2004. Nu har de förhandlingarna strandat.

Står långt ifrån varandra

- Hyresnivåerna är stötestenen. Nybro kommun är inte beredd att tillmötesgå oss. Vi står rätt långt ifrån varandra, därför går vi till hyresnämnden, säger landstingets fastighetschef Håkan Karlbom.

Kommunen vill ha 420 000 kronor om året för lokalerna. Det är 100 000 kronor mer än landstinget vill betala. Eftersom lokalerna har lång uppsägningstid

är kontraktet redan uppsagt. Kommer parterna inte överens

i hyresnämnden får kommunen leta efter en ny hyresgäst.

- Då kommer vi att flytta, säger Håkan Karlbom.

Barometern-OT har förgäves sökt fastighetsansvariga på tekniska kontoret för en kommentar.

Ola Pilhem
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.