Hundförening måste flytta och ge plats åt företag

Nybro Artikeln publicerades
Nybro Brukshundsklubb ska flytta från Verktygsgatan i Nybro.
Nybro Brukshundsklubb ska flytta från Verktygsgatan i Nybro.

Nybro kommun planerar ett område med nya industritomter i utkanten av Nybro. Nybro Brukshundsklubb nyttar delar av det området och måste därför flytta.

Nybro kommun har ändrat i detaljplanen i ett område som ligger i utkanten av Nybro mot Kalmar. Där planerar man större industriområde och det finns planer på att avverka skog.

Därför har Nybro Brukshundsklubb fått besked att deras nyttjandeavtal avslutas 2020. Klubben har huserat på Verktygsgatan i nästan 50 år och har idag 193 medlemmar.

– Sedan vi fick beskedet har vi haft en bra dialog med kommunen, berättar Susanna Gustavsson, ordförande.

Kommunen har gett förslag på flera nya platser och klubben har även fått chansen att ge egna förslag. Det har skett möten mellan parterna och de närmaste månaderna kan en lösning bli klar.

– Vi ska snart träffa kommunen igen och jag tror att vi snart har en lösning, berättar Susanne Gustavsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.