Hopp om snabb start på bygge

Det blir byggstart på Victoria-området till våren - åtminstone om kultur- och fritidsnämnden får som man vill.
Nybro • Publicerad 28 oktober 2011
Victoriavallen renoveras under 2012 - om det blir som kultur- och fritidsnämnden vill.
Victoriavallen renoveras under 2012 - om det blir som kultur- och fritidsnämnden vill.Foto: Peter Lejon

Det ligger 30 miljoner kronor i potten och frågan är nu hur långt de räcker och vilken ambitionsnivån är.

– Om vi bara håller oss till Victoriahallen är utgångspunkten att det är en ishall för föreningsliv och allmänhet - inte en arena för Nybro Vikings, säger kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Torgny Frööjd (M).

30 miljoner kronor kan tyckas vara mycket pengar, men inte i de här sammanhangen.

– Vi hoppas att de räcker till en bra renovering av ishallen, Victoriavallen och Joelskogens camping. Ishallen har lång tid på nacken och när man ska renovera i äldre lokaler - då blir det dyrt, säger kommunens kultur- och fritidschef Peter Adolfsson.

Kultur- och fritidsnämndens uttalade vilja är att komma igång med arbetet till våren, men nämnden är inte ensam om att tycka i ärendet. I början av nästa vecka ska även kommunstyrelsen säga sitt.

Samma förutsättningar gäller för Victoriavallen som för ishallen.

– Det ska vara en bra fungerande idrottsplats, men det finns inte utrymme för några elitsatsningar i det här läget. Det pågår ju just nu en diskussion om arenabyggen, och det är knappast något som vi kan ge oss på. Vi måste ha fokus på att anläggningarna ska fungera väl för de aktiviteter som finns där, och vad gäller Joelskogens camping tror vi att det är en god idé att förbättra möjligheterna att hysa husbilar, säger Torgny Frööjd.

Nämnden ser i dagsläget inte några möjligheter att satsa på en konstfrusen utomhusis för bland annat bandybruk. Kristdemokraterna och Vänsterpartiet menar dock att man även bör satsa på utomhusisen.

– Vi måste i första hand se till den breda användningen av Victoriaområdet, säger Torgny Frööjd.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.