Högbylöpare vann Linnealunken

Det var lätt kylslaget i luften då den årliga löparfesten i Nybro, Linnealunken, genomfördes på tisdagskvällen.
Nybro • Publicerad 2 juni 2010
Markus Andersson från Högby IF hade startnummer ett, och var också huvudfavorit i Linnealunken. Han höll för trycket och kom i mål efter knappt 17 minuters löpning.
Markus Andersson från Högby IF hade startnummer ett, och var också huvudfavorit i Linnealunken. Han höll för trycket och kom i mål efter knappt 17 minuters löpning.Foto: Jan Stenqvist
Startögonblicket i årets upplaga av Linnealunken. I de främsta leden handlade det om att skaffa position för att inte hindras av långsammare löpare.
Startögonblicket i årets upplaga av Linnealunken. I de främsta leden handlade det om att skaffa position för att inte hindras av långsammare löpare.Foto: Jan Stenqvist
Hanna Jönsson i uppvärmningen inför den fem kilometer långa löpningen runt Linneasjön. Hon var en av 663 anmälda löpare till årets Linnealunken.
Hanna Jönsson i uppvärmningen inför den fem kilometer långa löpningen runt Linneasjön. Hon var en av 663 anmälda löpare till årets Linnealunken.Foto: Jan Stenqvist
Längre bak i fältet höll motionärerna till. Många nöjde sig med att promenera.
Längre bak i fältet höll motionärerna till. Många nöjde sig med att promenera.Foto: Jan Stenqvist

Levande musik och uppvärmningsövningar med Friskis och Svettis gjorde sitt bästa för att förbereda startfältet inför den fem kilometer långa slingan runt Linneasjön. Av de 663 anmälda löparna, såväl elitsatsande som motionärer, var det den förväntade favoriten, Markus Andersson från Högby IF, som kom först i mål efter knappt 17 minuters löpning. Motionärerna tog betydligt längre tid på sig.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.