GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Guide till bästa nätet

Nu är täckningskollen klar och Nybroborna kan via en karta se om mobiloperatörerna håller vad de lovar.
Foto: 
Sirpa Koponen tror att Täckningskollens kartor kommer att vara en uppskattad service för Nybroborna.
Sirpa Koponen tror att Täckningskollens kartor kommer att vara en uppskattad service för Nybroborna.
Foto: Karin Bramsjö

Via Nybro kommuns hemsida når man tjänsten Täckningskollen där man kan se hur bra täckningen är i 2G och 3G-nätet för Telia, Tre, Telenor och Tele2.

Mätningen visar att alla har bra 2G-nät på de flesta håll i kommunen men när det gäller 3G-nätet ser det mer varierande ut. I centrala Nybro och i Orrefors har alla fyra näten bra täckning. På landsbygden har Tre den bästa täckningen. Telia och Tele2 har riktigt dålig täckning på vissa håll i?glesbygden, särskilt i nordöstra delen av länet.

– Vi har stora områden där det inte är någon täckning alls. Här kan man tydligt se var man kan få täckning med de olika operatörerna och då kan man välja den operatör som har bästa täckningen där man bor, säger Sirpa Koponen, IT-chef på Nybro kommun.

Sidan har inte legat uppe så länge men hon har redan fått en del positiva reaktioner.

– Jag hoppas att våra folkvalda politiker lyfter upp det här till Post- och telestyrelsen, PTS, de tror att det är bra täckning överallt.

Hon tror också att leverantörerna kommer att vilja samarbeta för att förbättra täckningen när de kan se hur det ser ut.

– Jag tror att det här är bra för de som bor i kommunen. Det är lättare att klaga om man har svart på vitt hur det ser ut. Vi har en tuff IT-minister i Anna-Karin Hatt, hon har sagt att hon inte accepterar att operatörerna säger att de har täckning när de inte har det, säger Sirpa Koponen.

Nybro är första kommun i Kalmar län att göra en sådan här mätning.

Läs mer