Glas från Orrefors folkets gåva till kronprinsessparet

Orrefors glasbruk fick uppdraget att ta fram svenska folkets gåva till kronprinsessparet. Gåvan, som överlämnades på söndagen, består av en serie servisglas om totalt 1000 glas.
Nybro • Publicerad 1 juni 2010

Det var vid en uppvaktning på Stockholms slott som talmannen Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt lämnade över riksdagens och regeringens gemensamma gåva till kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.

Gåvan är en glasservis som formgivits av formgivaren Erika Lagerbielke och handtillverkats på Orrefors glasbruk. Servisen består av totalt 200 uppsättningar av fem olika sorters glas, anpassade efter behoven vid en representation.

Servisen har fått namnet Love is Divine.

– Jag ville skapa ett glas som är elegant och sensuellt, en upplevelse för både ögat och handen, säger Erika Lagerbielke.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.