Annons

Fängelse efter stöldturné i länet

Han började med att stjäla pengar från Kris, föreningen som hjälper kriminella att komma tillbaka i samhället.
Nybro • Publicerad 14 mars 2012

En 45-årig man från Nybro döms till fängelse i ett och ett halvt år av tingsrätten i Kalmar.

45-åringen fick hjälp med lägenhet, mobiltelefon och cykel av föreningen Kris, Kriminellas revansch i samhället. De hämtade honom när han blev villkorligt frigiven från fängelset i juli och uppger för tingsrätten att de tyckte det gick bra för honom.

Annons

Men den 8 september bröt han sig in i föreningens lokaler i Kalmar och stal deras kassaskrin. Han försvann med Kris mobiltelefon och cykel och en våg av inbrott och stölder följde i länet.

I januari stal han en hjullastare värd 200 000 kronor i centrala Nybro och körde i väg så fort han kunde mot Alsterbro. Men maskinen började brinna och han lämnade den i skogen.

I januari bröt han sig också in i Folkets hus lokaler i Alsterbro och stal tv, dvd och andra prylar för uppemot 20 000 kronor. En stor del av stöldgodset hittade polisen hemma hos 45-åringen ett par dagar senare.

Den 45-årige mannen döms för inbrott i Nybro Ju-jutsuklubb i september och ett fritidshus utanför Vissefjärda där han tog verktyg för 10 000 kronor. Han har brutit sig in i pingstkyrkan i Emmaboda och stulit en gitarrstämmare.

Dessutom döms han för otaliga bilinbrott eller försök till bilinbrott som drabbat bilägare i Nybro, Emmaboda och Mönsterås under höst och vinter.

Han erkänner flera brott och i övriga fall finner tingsrätten den tekniska bevisningen övertygande, man hänvisar bland annat till dna-spår.

Enligt domen i Kalmar tingsrätt har han återfallit i missbruk av alkohol och narkotika och han erbjuds att söka till behandlingsanstalt.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons