En ljus stund för Hanna Olsson

Vid en musikspäckad ceremoni i Madesjö kyrka kröntes Hanna Olsson till Nybros lucia 2005.
Nybro • Publicerad 12 december 2005
Foto: 

Det är få tillfällen under året som kyrkan är så välbesökt som när lucian

ska krönas. Årets kröning var inget undantag. Kyrkan var närapå fullsatt

när Hanna Olsson och hennes tärnor skred in

i kyrkan. Det var tradition och stämning, precis

som det brukar. Publiken hade i förväg värmts upp med körsång av Våghalsarna.

Kröntes av Markus Lund Själva luciakröningen utfördes av kommunalrådet Markus Lund.

-ÊNu har ni uppdraget att gå ut i samhället och sprida ljus och glädje. Luciatraditionen följer oss nämligen genom livet. Varje gång vi ser och hör lucia glädjer vi oss, för hon kommer med ljus i en mörk midvintertid. Lucian är dessutom en symbol för det goda. Just

i år är det kanske lite speciellt. Det är designåret, och i Nybro har det gjorts ljusinstallationer på flera ställen. Frågan är ändå om inte lucia är vår mest, om jag får säga så, uppskattade "installation", sade han.

Präglades av musik Luciakröningen präglades av mycket musik,

såväl från luciatåget som från Våghalsarna. Bland annat framfördes Nu väntar hela jorden, Julen är här och En stjärna lyser så klar.

Lions club i Nybro delade också ut två stipendier, ungdomsledarstipendium och kulturstipendium. Ungdomsledarstipendiet gick till Anders Cedmert i Pukebergs BK. Kulturstipendiet delades ut till Olle Madeland i Madesjö hembygdsförening. Han uppmärksammades bland annat för sitt arbete med den årliga hembygdskrönikan.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.