"Det är glädjande att man tror på oss"

Informationen om ägarbytet väckte inga större reaktioner bland personalen på fredagseftermiddagen.
– Det är glädjande att man tror på oss, kommenterar Guerrino Dobrini, ordförande i det europeiska företagsrådet och Skogs- och träfackets och representant i bolagsstyrelsen.
Nybro • Publicerad 3 december 2005

Klockan två på fredagseftermiddagen gick företagsledningen ut med den information som de anställda väntat på i månader.

Enhetscheferna fick i uppdrag att informera de anställda och trots att affären kan få stor betydelse för koncernens framtid mottogs beskedet med lugn.

Lugn och ro

– Naturligtvis är det omöjligt att säga hur det blir i framtiden. Det är samma typ av företag som Nordic Capital men Vestar Captial Partners är ändå lite annorlunda eftersom det säger sig vara berett att satsa på oss, säger Guerrino Dobrini.

En ägare med siktet inställt på lite längre ägande kan ge koncernens företag lugn och ro efter alla de effektiviseringar som genomförts.

Hoppas på långsiktighet

– Förhoppningen är att det blir en mer långsiktig ägare den här gången. Jag hoppas att de varit ärliga i samband med försäljningen, så att man inte bara skapat goodwill för sig. Risken är att när verksamheten sedan ska finanisieras beslutar man om negativa åtgärder för att nå balans.

Guerrino Dobrini hade redan tidigare kallat till gemensamt möte mellan de olika fackrepresentanterna i Nybros bolag och strax före jul ska man träffas

i Nybro. Konsekvenserna av köpet och de nya ägarna kommer med stor sannolikhet att hamna på agendan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.