"Brand" på Kährs var oförberedd övning

Det brann inte, men det blev en hel del rökutveckling på Kährs på tisdagsmorgonen.
Nybro • Publicerad 22 juni 2010
Foto: 
Brandövning på Kährs.
Brandövning på Kährs.Foto: Loe Önnered

Röken kom dock från en rökmaskin som räddningstjänsten ställt dit. Ingen i Kährs produktionsledning visste dock om att det var fråga om en övning.

SOS larmades och räddningstjänsten var snabbt på plats. Även Barometern ryckte ut som sig bör, först lite senare stod det klart att det den är gången inte var fråga om skarpt läge.

– Det är lite knepigt med sådana här övningar, säger insatsledaren Roger Wedebrand. Ska det vara en meningsfull övning så kan vi ju inte förvarna om vad som är på gång. Man förväntar sig att alla agerar rätt.

På Kährs visste man dock om att larmet inte berodde på en verklig brand. Samarbetet med Räddningstjänsten regleras i ett nytt avtal.

– Vi kör över hela företaget och drillar personalen. Det här är ett bra samarbete som är viktigt för bägge parter, säger Eddie Axelsson på Kährs.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.