GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boende uppmanas koka dricksvatten – igen

Boende i Alsjöholm uppmanas återigen att koka dricksvattnet efter att Nybro Energi upptäckt förhöjda värden av mikroorganismer i vattenledningsnätet.
Alsjöholm • Publicerad 15 februari 2019 • Uppdaterad 16 februari 2019

Det var i december som det upptäcktes för höga bakteriehalter i det kommunala dricksvattnet i Alsjöholm varpå de boende uppmanades att koka vattnet innan det användes för matlagning. För en månad sedan verkade Nybro Energi ha kommit till rätta med problemen och hävde därför kokningsrekommendationen.

Men på fredagen kom ett bakslag; återigen har förhöjda värden av mikroorganismer upptäckts i vattenledningsnätet.

Nybro Energi uppmanar nu ett antal boende på Alsjövägen och Hembygdsvägen att koka sitt dricksvatten.

– De tidigare åtgärder vi gjort har inte gett fullgod effekt och vi planerar nu att pigga ledningsnätet för att komma till bukt med problemet. Vi uppmanar att koka dricksvatten som en försiktighetsåtgärd, säger Johan Johannesson, chef för VA vid Nybro Energi, i ett pressmeddelande.

Piggning av ledningsnätet görs genom att en rörrensningsplugg drivs genom ledningen för att få bort sedimenterat material. Det arbetet beräknas utföras i slutet av veckan och samtliga boende i Alsjöholm kommer enligt Nybro Energi få information innan arbetet inleds.

Under tiden kommer tillfälliga vattentankar placeras ut vid torget Alsjövägen 37/39 samt vid vattenverket.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.