Bedragare dömd till utvisning

En medelålders chilensk man har av Kalmar tingsrätt dömts till ett år och sex månaders fängelse, skadestånd och utvisning sedan han bland annat lurat av en kvinna i Nybro 2000 euro i kontanter.
Nybro • Publicerad 1 oktober 2011

Mannen döms även för ett liknande tilltag i Västervik. Där hade en man hämtat drygt 40 000 kronor i kontanter på banken. Strax därpå närmades han av en man med utländskt utseende som ville hjälpa honom att torka bort ketchup från jackan. Därefter upptäckte han att kuvertet med pengarna saknades.

En annan man sågs i samband med detta, och de båda männen har tidigare dömts för liknande brott i Danmark.

En kvinna i Nybro hade hämtat ut 2000 euro. När hon sedan gick in på apoteket kom en man fram till henne för att hjälpa till med att torka bort en kladdig vätska från hennes hår. Efter det saknades pengarna.

Den dömde mannen ska, liksom kumpanen, betala skadestånd till Västerviksbon och Nybrokvinnan med de belopp som stulits. Efter fängelsevistelsen utvisas han från Sverige.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.