Barnen måste flytta under renoveringen

Förskolebarnen i Madesjö får flytta in i Ljunghagas lokaler när förskolan ska renoveras och byggas ut.
Nybro • Publicerad 8 november 2010

Troligen blir det byggstart i januari och i oktober nästa år beräknas om- och utbyggnaden vara färdig.

Det ska bli fyra istället för tre avdelningar och tillagningsköket ska bli större i Madesjö. Dessutom låter kommunen den tillfälliga paviljongen stå kvar, så att förskolan även kan byggas ut till fem avdelningar om barnkullarna ökar.

– Nu är det nästan en babyboom i Nybro och utbyggnaden behövs. Byggnaden är från 1975 och det har varit ett angeläget renoveringsprojekt länge, säger tekniske chefen Bengt-Eve Petersson.

Byggstart är under förutsättning att tekniska nämnden får ytterligare 2,8 miljoner kronor av kommunfullmäktige för att klara utbyggnaden som budgeteras till 18,7 miljoner kronor.

Kommunens lokaler i Ljunghaga står tomma sedan Komvux flyttade till Brunnens lokaler i stan till höstterminen, något som minskar tekniska nämndens hyresintäkter med 791 000 kronor om året.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.