Åtal väckt i knarkhärva

En större knarkutredning bland ungdomar i Nybro har börjat ge resultat. Ett första åtal har väckts och fler är att vänta.
Nybro • Publicerad 16 maj 2003

Åtalet gäller en nu 20-årig kvinna. Vid husrannsakan i mars i år hittade poliserna en Rohypnoltablett i hennes lägenhet.

Tablettsorten är narkotikaklassad och receptbelagd. Åklagaren yrkar därtill att kvinnan vid ett tillfälle i somras haft minst tre ecstasytabletter och sålt en av dem. Hon ska också ha rökt cannabis vid en handfull tillfällen samt använt amfetamin.

En före detta väninna, som också hon kommer att åtalas enligt åklagaren, uppger i polisförhör att 20-åringen frågat henne om hon ville pröva ecstasy. Det hände när vänninnan bodde hemma hos den åtalade. Väninnan tackade ja, betalade 120 kronor, och svalde. Vid ett annat tillfälle rökte flickorna hasch tillsammans i hemma i lägenheten.

Den nu åtalade kvinnan har berättat att hon prövat olika droger i samband med fester för polisen. Men hon förnekar bestämt att hon och väninnan rökt hasch tillsammans eller att hon sålt en tablett ecstasy till henne. Sedan hon träffat sin nuvarande pojkvän har hon inte sysslat med droger och inte heller umgåtts med den tidigare väninnan.

Rohypnoltabletten som hittades vid husrannsakan vill hon först inte kännas vid alls. Hon hittade den på golvet efter en fest och vem som kan ha tappat den har hon inte aning om. I senare polisförhör uppger hon att tabletten var hennes.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.