Amerikan laddar för fullmäktige

– Jag ska i synnerhet lyfta fram äldre- och skolfrågor. Mobbningsproblemet i skolan måste tas på större allvar.
Nybro • Publicerad 18 oktober 2010
Kalle Winner (SD) har bestämt sig för att ta den andra fullmäktigeplatsen för Sverige- demokraterna. Han är född i USA och kommer främst att jobba för de äldres och de ungas situation. Foto: Paul Madej
Kalle Winner (SD) har bestämt sig för att ta den andra fullmäktigeplatsen för Sverige- demokraterna. Han är född i USA och kommer främst att jobba för de äldres och de ungas situation. Foto: Paul MadejFoto: Paul Madej

Det säger Kalle Winner (SD) som inom kort tar plats i Nybro kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna fick i kommunvalet två mandat. Kalle Winner tar det ena och Bernt Nilsson tar det andra. Tidigare har Kalle Winner varit tveksam till att ta fullmäktigeplatsen, bland annat för att han dessutom blivit invald i landstingsfullmäktige, men nu är han fokuserad även på kommunpolitiken.

Han är från början amerikan och föddes i New York. 1966 kom han som 19-åring till Nybrotrakten.

– Jag träffade en svensk flicka i Grekland och på den vägen är det, säger han.

Sverigedemokraterna är mest kända för sin syn på invandringspolitiken.

– Jag ska jobba för att integrationen av invandrare ska fungera bättre i Nybro kommun. Jag kom själv hit som invandrare och fick inte den bästa starten. Men ändå vet jag att den bästa starten är att snabbt få en sysselsättning och en social tillhörighet.

Kalle Winner är pensionär, men han jobbade tidigare som sjukskötare inom landstinget i 40 år. Som politiker ska han i första hand jobba för förbättrade villkor för äldre och för barn och ungdom i skolan.

Hur känns det att göra politisk debut?

– Jag ska bidra med det jag kan. Jag kommer även att lyssna på andra politikers synpunkter och ser fram emot givande diskussioner, säger han.

text

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.