Alem teknik siktar högt på Elmiamässan

Kin Lap Iu från Alem teknik åker till Elmiamässan nästa vecka. Han vill lansera ett nytt vajerlås som klarar att lyfta upp till 500 kilo.
Nybro • Publicerad 5 november 2010
Kin Lap Iu från Alem teknik ska lansera ett nytt vajerlås på Elmia nästa vecka. Via datorskärmen har han ständig kontakt med systerföretaget Yius i Hong Kong. Webbkameran står alltid på, men tidsskillnaden gör att kollegorna inte alltid är på jobbet samtidigt.
Kin Lap Iu från Alem teknik ska lansera ett nytt vajerlås på Elmia nästa vecka. Via datorskärmen har han ständig kontakt med systerföretaget Yius i Hong Kong. Webbkameran står alltid på, men tidsskillnaden gör att kollegorna inte alltid är på jobbet samtidigt.Foto: Pia Olofsson

– Kanske kan vi inreda taket på Elmiamässan med de här vajerlåsen framöver, säger Kin Lap Iu som startade företaget 2000.

De vajerlås företaget gör i dag tar max 100 kilo och fungerar till att hänga lampor i. Nu samarbetar de med en engelsk entreprenör om vajerlås som tar 500 kilo. De kan man använda i konstruktion av hus till att lyfta tak, som i mässhallar.

Den framgångsrike Nybroföretagaren smider också andra planer. Han har inlett ett samarbete med designern Jangir Maddadi från Kalmar. Än är det mesta hemligt men produkten grundar sig på Alem tekniks produktion av små metalldelar, filmen Mission impossible har inspirerat. Han hoppas kunna dra nytta av Jangir Maddadis kunnande både som designer och vad det gäller marknadsföring över internet.

Inne på kontoret hänger mängder av priser på väggarna. Han har bland annat blivit utsedd till Årets nybyggare och Superföretag av Veckans affärer under tre år.

På en stor datorskärm har han ständig kontakt med systerföretaget Yius i Hongkong via webbkamera. Alem teknik i Sverige står för konstruktion, design och försäljning, medan Yius står för kvalitetskontroll, inköp och tillverkning. Enorma mängder vajerlås och andra metallprodukter tillverkas vid ett tiotal fabriker i Kina. I Sverige har företaget sex anställda.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.