GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åkrahällskolan stängs – elever återgår till distansundervisning

En elev som under veckan har varit på Åkrahällskolan har testat positivt för covid-19. Flera andra skolkamrater är hemma med symptom.
– Vi befarar att det rör sig om en klustersmitta i ett visst gäng, säger Gunilla Pettersson.
Nybro • Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 23 april 2021
”Vår plan kraschar gång på gång”, konstaterar Gunilla Pettersson, områdeschef för Åkrahäll.
”Vår plan kraschar gång på gång”, konstaterar Gunilla Pettersson, områdeschef för Åkrahäll.
Foto: Samuel Slättman

På fredagseftermiddagen kom beskedet att skolledningen har beslutat att stänga Åkrahällskolans huvudbyggnad. Från och med måndag återgår berörda elever och lärare till fjärrundervisning. Gunilla Pettersson är områdeschef för Åkrahäll:

– Det är så att vi har nya smittade elever som har varit i skolan och det är också andra elever hemma med symtom, säger hon och utvecklar:

– Vi befarar att det rör sig om en klustersmitta i ett visst gäng som har varit på skolan den här veckan. Vi tar det säkra före det osäkra och skickar hem eleverna nästa vecka.

Även studieverkstaden kommer hålla stängt och ingen specialidrott kommer att genomföras under vecka 17.

– Det är detta vi får leva med tyvärr. Vår plan kraschar gång på gång kan man säga, säger Gunilla Pettersson.

Beslutet om stängning gäller endast skolans huvudbyggnad. El-, Fordons-, Glas- och Träprogrammet påverkas inte. Det gör inte heller IM Praktiska.

Ett nytt beslut om huvudbyggnaden tas i mitten eller slutet av nästa vecka.

– Hur vi gör beror lite på om de som har gått hem med symptom får positiva testsvar eller inte, säger Gunilla Petterson.

Huvudbyggnaden på Åkrahällskolan håller stängt nästa vecka.
Huvudbyggnaden på Åkrahällskolan håller stängt nästa vecka.
Foto: Jan Stenqvist
Samuel SlättmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.