61-åring antastade flickor

I juli 2004 blev två tonårsflickor i Nybro sexuellt antastade av en idag 61-årig man från Blekinge. Drygt 1,5 år senare har mannen fått sitt straff.
Kalmar tingsrätt fällde på tisdagen mannen för sexuellt utnyttjande av den ena flickan och sexuellt ofredande av den andra. Påföljden blev tio månaders fängelse.
Nybro • Publicerad 15 februari 2006

Övergreppen ska ha skett när flickorna, vars relation till 61-åringen är obekant, var ensamma med mannen i en stuga. Efter hemkomsten berättade de om vad de utsatts för och föräldrarna gjorde polisanmälan.

Mannen fälldes mot sitt nekande. Tingsrätten fann flickornas uppgifter, som de lämnade via video, så trovärdiga att de kunde ligga till grund för en fällande dom. Enligt denna tillerkänns de också skadestånd med 70 000 respektive 22 000 kronor.

61-åringen fälldes även för några andra brott, misshandel, snatteri, urkundsförfalskning och bedrägeri. Det senare gällde 14 000 kronor, vilka han genom falska utbetalningskort lurade till sig från en personalförening i Nybro, där han tidigare var bosatt.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.