55-åring åtalas för djurplågeri – hund borde ha avlivats

Hunden hade ögon- och öroninflammation, tandlossning och juvertumörer men fick ingen vård. Nu åtalas ägaren för djurplågeri.
ALSTERBRO • Publicerad 7 februari 2018

En kvinna i 55-årsåldern åtalas för djurplågeri eftersom hon inte har sett till att hennes sjuka hund har fått vård eller avlivats.

Enligt veterinären uppvisade hund ”uppenbara tecken på allvarlig ohälsa”. Den hade ögon- och öroninflammation, inflammation i munslemhinnan med en stor mängd tandsten och tandlossning som följd. Dessutom kunde man se att hunden hade hudproblem och juvertumörer.

Hunden har haft hälsoproblemen mellan den 1 januari 2015 och den 18 maj 2016.

Enligt stämningsansökan borde den 55-åriga kvinnan antingen ha sett till att hunden fått veterinärvård eller avlivats. Hon bedöms ha begått gärningen med uppsåt eller av grov oaktsamhet. Själv förnekar 55-åringen brott.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.