36-åring dömdes till fängelse

Göta hovrätt fastställde fängelsedomen för en 36-årig man från Nybro kommun. Mannen dömdes till fängelse i ett och ett halvt år för att ha försökt köra på sex män med bil på en gata i Nybro i maj 2003.
Nybro • Publicerad 16 mars 2006

Ett bråk utanför en pizzeria i Nybro var upphovet till den dramatik som senare utspelade sig i hörnet av Algatan och Norra Esplanaden i Nybro. Med bil försökte han köra på de sex män som helt eller delvis varit inblandade i det tidigare bråket. Männen klarades sig från skador genom att kasta sig åt sidan.

Hovrätten fastställde tingsrättens fängelsedom. 36-åringen dömdes för försök till grov misshandel alternativt grov vårdslöshet i trafik. Däremot ogillades åtalet om försök till misshandel. I tingsrätten erkände 36-åringen tre andra olovliga körningar. Han har tidigare dömts för liknande brott.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.