GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Musikprofilerna gifter sig i Emmaboda – gör bröllopet till festival

Festivalområde, camping, band på scenen. Musikprofilerna gör sitt bröllop till en festival.
På lördagen gifter sig Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson på Emmabodafestivalens klassiska område.
– Det är den dröm jag som barn aldrig visste att jag hade, säger Caroline Boman Dickson.
Emmaboda • Publicerad 23 maj 2019 • Uppdaterad 24 maj 2019
De blivande makarna Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson.
De blivande makarna Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson.
Foto: Tom Jerry Boman

I musik-Sverige är Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson kända figurer sedan lång tid. Tom Jerry är DJ, skribent, klubbarrangör och fotograf och har gjort sig ett namn som en av landets största populärkulturprofiler. Han har jobbat med och intervjuat de flesta i branschen.

Caroline har liknande bakgrund och driver bland annat Festivalpodden på musiksajten Hymn.

Till vardags arbetar paret som marknadskommunikatör respektive agent/turnéproducent på storbolaget United Stage.

Tom Jerry Boman Dickson tillsammans med Håkan Hellström.
Tom Jerry Boman Dickson tillsammans med Håkan Hellström.
Foto: Pressbild

För en tid sedan började de planera för sitt bröllop. Men de hittade ingen klockren plats för bröllopsfesten.

– Vi bor i Stockholm och kollade runt på ställen, men inget passade. Då kom vi på: Klart vi ska vara i Emmaboda! Jag har varit på Emmabodafestivalen 19 gånger och Caroline har varit där tre gånger. Festivalen har betytt otroligt mycket för både mig och Caroline, säger Tom Jerry Boman Dickson.

– Vi känner ju Håkan (Karlsson, grundare och festivalchef för Emmabodafestivalen reds anm) och frågade honom om det var möjligt att ha bröllop och fest på festivalområdet. ”Det är klart ni ska gifta er i Emmaboda”, sa han.

På lördag, den 25 maj, är det dags. Det blir bröllopsceremoni, DJ:s, fest och uppträdanden på scenen. Paret har gjort festivalaffischer och fixat festivalarmband med texten ”Bröllopsfestivalen”.

– Vi kom ner i måndags och har satt upp tält och fixat med det ena och andra. Det tar sin lilla tid att fixa en festival.

Bland artisterna som uppträder finns bland andra hajpade duon Junior Brielle, mångmiljonstreamade Kitok, Henrik de la Cour, Julia Frej och Hundhimlen.

– Normalt sett brukar det vara svårt att hitta DJ:s till bröllop, för oss är det tvärtom. Alla vi känner är DJ:s...haha. Alla vill spela, så det blir en lång radda, vissa får bara spela 20 minuter, säger Tom Jerry Boman Dickson.

Formellt är de dock redan ett äkta par, då de gifte sig för två veckor sedan.

– Juridiskt är vi gifta, men vi räknar den här lördagen som vår bröllopsdag. Det kommer vara en väldigt speciell bröllopsceremoni på scenen, säger Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson fortsätter:

– Det är den dröm jag som barn inte visste att jag hade. Många flickor drömmer om the big white wedding i tjusig lokal. Det har aldrig jag gjort.

Hur har släkt och vänner reagerat på era vilda planer?

– Det har varit blandat. Men de flesta är nyfikna. Jag har ju alltid åkt på festivaler, så nu får de se vad jag har gjort på somrarna. Vanligaste frågan är vad de ska ha för kläder. Vi har klädkoden: Festivalfin. Man ska känna sig fin helt enkelt, säger Caroline Boman Dickson.

Vad ser du mest fram emot – ceremonin eller festen?

– Haha, festen, tror jag. Det ska bli så kul med alla banden och se vad de gör av det, det här är ju något utanför deras vanliga uppträdanden.

Bröllopsfestivalen är en privat fest och inte öppen för allmänheten. Mellan 250 och 300 gäster väntas till festivalområdet. En del campar, andra bor på klassiska festivalhotellet Amigo som nyöppnar lagom till helgen. En festivalbuss kommer att gå från Stockholm till Emmaboda.

Kommer det några kända ansikten som gäster på festivalen?

– Vi jobbar ju i musikbranschen och känner mycket folk. Skulle det vara så att några av besökarna är kända, så får de vara anonyma den här helgen. Alla gäster är där som våra kompisar.

Broder Daniel.
Broder Daniel.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Att paret nu har antagit efternamnen Boman Dickson ger även en popkuriös bonus i form av initialerna som bildas.

Broder Daniel-fanatikern Tom Jerry var den som, på en Minidisc, piratkopierade Shoreline från tv-programmet Sen kväll med Luuk en gång i tiden och spred låten långt innan bandet släppte den officiellt.

Han spelade alltså en stor roll, något som SVT-programmet Hitlåtens historia ägnade ett helt program åt, i hur indielåtarnas indielåt spreds och blev ikonisk.

– Vi är numera herr och fru BD, säger Tom Jerry stolt.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer