Nöje

Klart för tio nya avsnitt av Eagles: ”Fantastiskt”

Tv-serie Artikeln publicerades
Mingel på Sagabiografen före förhandsvisningen av TV-serien Egales.
Foto: Roger Carlsson
Mingel på Sagabiografen före förhandsvisningen av TV-serien Egales.

Säsong ett blev en succé. Nu är det klart att Eagles får en andra säsong.

Inspelningarna drar i gång i Oskarshamn i höst.

– Fantastiskt roligt att vi får fortsätta, producenten Stefan H Lindén.

Fakta

Eagles, säsong 2

• Säsong 2 spelas in i Oskarshamn under hösten 2019.

• De fem huvudkaraktärerna – Felicia (Alva Bratt), Ludvig (Adrian Öjvindsson), Elias (Edvard Olsson), Amie (Yandeh Sallah) och Klara (Sarah Gustafsson) – återkommer även i säsong två.

• Stefan H Lindén är återigen producent och teamet kommer vara sig likt. Det är dock inte klart om Amanda Adolfsson kommer att regissera.

• Första säsongen har hittills bara visats i SVT Play. Nu är det klart att den kommer att visas i tablå-tv i SVT:s linjära kanaler under hösten.

• Säsong 2 består av tio avsnitt och får premiär i SVT under 2020.

Visa mer...

Ungdomssatsningen Eagles började sändas i mars i år och kan inte beskrivas som annat än en succé. Serien, som spelades in och utspelar sig i Oskarshamn, har legat etta på den svenska onlinetoppen under hela våren.

– Vi fick ett väldigt positivt bemötande av serien från både publik och recensenter. När sedan tittarsiffrorna började titta in så kände man väl att det skulle bli en säsong till. Sedan är det alltid en förhandling. Vad får det kosta? Hur många avsnitt ska det vara? säger producenten Stefan H Lindén.

Andra säsongen kommer att spelas in i Oskarshamn i höst.

– Det blir ungefär samma inspelningsperiod som förra gången, kanske att vi lägger det lite senare. Det var en härlig inspelningsperiod i höstas, vi fick ett otroligt bemötande på plats i Oskarshamn. Alla var väldigt tillmötesgående. Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta och vara i den här världen med våra karaktärer.

Stefan H Lindén och Amanda Adolfsson.
Stefan H Lindén och Amanda Adolfsson.

De fem huvudkaraktärerna – Felicia (Alva Bratt), Ludvig (Adrian Öjvindsson), Elias (Edvard Olsson), Amie (Yandeh Sallah) och Klara (Sarah Gustafsson) kommer vara desamma som i första säsongen.

– Det blir samma grundgäng, sedan finns det alltid utrymme för nya ansikten.

Vad kan du säga om handlingen i säsong två?

– Vi har en färdig outline med hela handlingen, så vi vet vad som händer. Manusförfattarna (Anton Nyberg, Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand) har påbörjat att skriva manus. Vi lämnar ju säsong ett med samtliga karaktärer i någon slags emotionell rörelse. Vi lämnade Felicia med ett stort svek, hur reagerar hon på det? Hennes bror Elias är på väg bort från Eagles, vad händer där? Det är vänner, kärlek och familjer i upplösning. Vi måste reda ut allt som hänt, helt enkelt, säger Stefan H Lindén.

Viktor Juholt (statistansvarig), Alva Bratt och Sarah Gustafsson under premiärminglet på Sagabiografen i mars.
Foto: Roger Carlsson
Viktor Juholt (statistansvarig), Alva Bratt och Sarah Gustafsson under premiärminglet på Sagabiografen i mars.

Teamet kommer i stort sett vara det samma. Det är dock inte helt klart om Amanda Adolfsson kommer att regissera.

– Hon har väldigt mycket på gång i sin karriär. Men vi hoppas så klart att Amanda regisserar.

Andra säsongen kommer innehålla tio avsnitt, två fler än första. Även budgeten är lite större.

– Vi har fått upp budgeten lite.

Det är också klart att första säsongen av Eagles kommer att sändas i tablå-tv under hösten.

Säsong två har premiär någon gång under 2020.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.