Nöje

Då visas Enkelstöten på tv

Nästa vecka visas det första avsnittet av Enkelstöten, tv-serien som delvis spelades in i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 9 november 2017
Sissela Kyle och Lotta Tejle under inspelningen av Enkelstöten.
Sissela Kyle och Lotta Tejle under inspelningen av Enkelstöten.Foto: Johanna Eriksson

Klockan 21 på onsdagen den 15 november är det premiär för det första avsnittet av Enkelstöten på TV4.

Serien, som är i sex delar, handlar om två kvinnor i 60-årsåldern (Sissela Kyle och Lotta Tejle) som lever vanliga medelklassliv i Kalmar. När de inser att framtiden inte är så ljus som de tänkt sig bestämmer de sig för att göra något drastiskt och råna ett bankkontor i Stockholm.

Tv-serien är regisserad av Felix Herngren och Emma Bucht och har delvis spelats in i Kalmar, vilket tidningen skrivit om tidigare.

Förutom nämnda huvudrollsinnehavare syns även Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson och Gunilla Röör i produktionen.

Flera lokala förmågor medverkar. Kristin Andersson, 16 år och från Tingsryd, har fått en större roll som en av huvudpersonernas dotter. Samuel Steen, 17 år, från Ryssby har fått rollen som hennes pojkvän. Även Rasmus Engelholm, 21 år och från Nybro, medverkar i en mindre roll. Från Kalmar medverkar Björn Björnetoft och Anna Rydell.

Enkelstöten är en nyinspelning av tv-serien Dubbelstötarna från 1980. Dubbelstötarna bygger på Kalmarförfattaren Tomas Arvidssons böcker.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.