Annons

Upprustning av skolor på gång

Inför nästa höst kommer flera av skolorna i kommunen att byggas om och moderniseras. Kommunledningen har nu gett klartecken till projekten som beräknas kosta mellan fem och sex miljoner kronor.
Mönsterås • Publicerad 29 oktober 2009

Hela Mölstadskolan blir föremål för en allmän upprustning. Bland annat ska barackerna bort och varje klassrum ska få ett riktigt grupprum. Dessutom bygger man till ett klassrum.

På Krungårdsskolan flyttas särskolan till mellanstadiedelen och Björkdungen byggs till för att ge plats åt musikundervisningen. Högstadiet ska få en ansiktslyftning.

Annons

– Många elever har gått där nu och det har slitit på lokalerna. Det behövs en uppfräschning, säger kommunalrådet Roland Åkesson (C).

På Ljungnässkolan satsar man på att förbättra skolgårdsmiljön.

– Vi lägger en halv miljon kronor på det för vi anser att skolgården är torftig och sliten.

Dessutom har tekniska kontoret fått i uppdrag att se över hur man kan fräscha upp skolbyggnadernas yttre på Ljungnässkolan.

Förutom att man får modernare skolor innebär åtgärderna också att kommunen kan göra sig av med baracker på cirka 1 500 kvadratmeter.

Kommunen räknar just nu på vad projekten kommer att kosta.

– Fem till sex miljoner kronor är en grov gissning.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons