Statoil utsattes för inbrott

Utrustade med motorsågar försökte tre män såga loss kassorna med växelmynt i Statoils butik i Mönsterås.
Mönsterås • Publicerad 28 januari 2003

Tjuvarna slog till mot butiken strax efter klockan ett natten till måndagen. Enligt uppgift från polisen var det tre män som tog sig in i butiken genom att krossa rutan till entrédörren. Larmet utlöstes i samband med att rutan krossades men det hindrade inte gärningsmännen från att, som polisen misstänker, försöka såga loss kassorna med hjälp av motorsågar. Försöket misslyckades dock och tjuvarna försvann från platsen i en vit eller silvergrå Saab.

Polisen mötte tjuvarna

En polispatrull mötte tjuvarna när de svängde ut från butiken och patrullen tog upp jakten. Flyktbilen drog i väg i mycket hög fart och strax norr om Mönsterås lyckades den skaka av sig polisbilen.

Polisen misstänker att bilen som tjuvarna färdades i kan vara samma bil som stals i Kalmar förra veckan.

- Den stulna bilen i Kalmar är inte återfunnen och det kan vara den här bilen. Och om någon har sett bilen eller gjort några andra iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottet så är vi tacksamma för tips, säger Anders Pernius vid Oskarshamnspolisens kriminalavdelning.

Flera liknande inbrott

Förra veckan inträffade flera liknande inbrott i bensinstationer runt om i Kronobergs län. Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan inbrotten där och det som ägde rum i Mönsterås.

Tjuvarna kom inte över några pengar och några varor saknades inte heller.

- Butiken förvarar inga kontanter i kassorna nattetid. Ändå finns det personer som är beredda att ta stora risker och ställa till skada genom att ge sig på kassaapparaterna, uppger polisen.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.