Sprudlande glädje i Mönsterås

Having the time of your life, en strof ur Dancing Queen sjöng Musik och kulturskolan i Mönsterås strax innan alla gymnasiets färska studenter dundrade ut till nära och kära.
Mönsterås • Publicerad 15 juni 2012
Lärlingsprogrammet lyfte hatten i ett skrik efter sin "tysta minut".
Lärlingsprogrammet lyfte hatten i ett skrik efter sin "tysta minut".Foto: Karolina Ekström

För femtonde året i rad levererade Mönsteråsgymnasiet ännu en sprudlande glad kull studenter. På både klassiska och mer nytänkande sätt hälsade de från balkongen ovanför huvudentrén.

Tjejgänget på Handelsprogrammet lurade släkt och vänner och visade att de inte alls var så snälla, söta och rara som de verkat under de senaste tre åren. När de hängt upp sin banderoll vände de sig om och dansade sedan loss med varsin blodig ansiktsmask på sig.

– Vi tycker det har varit lite för hög ljudnivå under dagen därför hade vi tänkt hålla en tyst minut, berättade de färdiga lärlingarna och tog av sig studentmössan.

Men någon tyst minut blev det inte, bara sekunderna senare ljöd tjuten från sjutton tutor. Det var med andra ord en studentutspark precis enligt facit.

Karolina Ekström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.