Skolor städas trots strejk

Under den kommande strejken kommer både Parkskolan och Mönsteråsgymnasiet att hållas städade. Slutbetygen kommer att utfärdas som vanligt om det inte blir någon sympatistrejk.
Mönsterås • Publicerad 19 maj 2003

Det uppger Mönsteråsgymnasiets rektor Jan Es Johansson. Han behöver inte vara orolig för att skolan ska smutsas ned och behöva stängas, vilket har skett på andra ställen där strejken redan brutit ut.

- Städet kommer att fungera eftersom vi har en entreprenör som sköter det, förklarar han.

Inte heller behöver politikerna gå dit den 26 maj för att låsa upp skolan när vaktmästarna går i strejk. Detta eftersom man har tidlås som sköts av en dator.

- Även om det blir strejk under de här sista veckorna behöver det inte bli några bekymmer för eleverna. Jag hoppas att vi alla, både vuxna och ungdomar, hjälps åt och ser till att skolan fungerar de här veckorna, säger Jan Es Johansson.

Stängd kafeteria

Men, Kommunals strejk får dock effekter redan i dag måndag på gymnasiet. Eftersom man inte får tillsätta vikarier tvingas man stänga kafeterian. Mat kommer eleverna däremot att få som vanligt fram till och med fredag.

- Men från och med den 26 maj blir det ingen mat heller.

Han räknar med att det inte ska bli några problem med utfärdandet av slutbetygen, såvida det inte blir sympatistrejk förstås.

Han lovar också att eleverna inte riskerar någon sommarundervisning på grund av strejken.

- Det hotar vi inte med här, säger han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.