Annons

”Situationen kommer med all säkerhet påverka kommunens verksamheter i stor utsträckning”

– Det finns inget som tyder på att situationen kommer att vara snabbt övergående och vi måste därför ta höjd för insatser som håller över tid, säger kommunchefen Fredrik Johansson med anledning av beslut som togs på onsdagen på grund av coronaviruset.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mönsterås kommun • Publicerad 11 mars 2020
Kommunledningen har nu tagit beslut om restriktioner på grund av coronaviruset.
Kommunledningen har nu tagit beslut om restriktioner på grund av coronaviruset.Foto: Åsa Borefur

– Den rådande situationen till följd av det nya coronaviruset är ansträngd och kommer med all säkerhet påverka Mönsterås kommuns verksamheter i stor utsträckning. Vi måste jobba tillsammans i den uppkomna situationen och ha fokus på att prioritera tillgänglighet och uthållighet. Våra resurser ska användas klokt och där de bäst behövs, säger Fredrik Johansson.

Kommunledningen tog på onsdagen beslut om att det nu råder stor restriktivitet för möten och resor som inte är absolut nödvändiga för kommunanställd personal. Distansmöten rekommenderas. Detta gäller även anställdas deltagande i utbildningar och konferenser.

Annons

– Såväl externa som interna aktiviteter och evenemang bör senareläggas där så är möjligt.

Restriktionerna gäller även verksamhetsbesök, och då främst på äldreboenden.

Beslutet gäller i första hand till och med den 30 april, men kan komma att förlängas.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons