Sista minuten på proffsig resa

Årets Mönsteråsrevy, Sista minuten, var som vanligt inget hastverk. Publiken bjöds på en proffsig flygresa mellan Kina och Hollywood, men de bästa landningarna gjordes i mellanmjölkens land.
Mönsterås • Publicerad 8 mars 2010
Mönsteråspolisen, spelad av Lotta Davidsson och Jonas Petersson, är upptagna med att skicka rökmejl till sina kollegor i Oskarshamn, när byborna spelade av Jenny-Ann Krantz och Kenneth Karlsson kommer och vill ha deras hjälp.
Mönsteråspolisen, spelad av Lotta Davidsson och Jonas Petersson, är upptagna med att skicka rökmejl till sina kollegor i Oskarshamn, när byborna spelade av Jenny-Ann Krantz och Kenneth Karlsson kommer och vill ha deras hjälp.Foto: Per Hammenvik
Kaptenen Sören Svensson tog tillsammans med hela revygänget och dansare med sig publiken på en två timmar lång underhållande flygresa.
Kaptenen Sören Svensson tog tillsammans med hela revygänget och dansare med sig publiken på en två timmar lång underhållande flygresa.Foto: Per Hammenvik
Jenny-Ann Krantz, Mikael Rydhage, Petra Westerblad och Jonas Petersson, som den svårkontrollerade studiokören, gav publiken många chanser att träna skrattmusklerna.
Jenny-Ann Krantz, Mikael Rydhage, Petra Westerblad och Jonas Petersson, som den svårkontrollerade studiokören, gav publiken många chanser att träna skrattmusklerna.Foto: Per Hammenvik
Petra Westerblad och Mikael Rydhage som reseledare, när den desperata turisten spelad av Ingegerd Wessel kommer för att klaga.
Petra Westerblad och Mikael Rydhage som reseledare, när den desperata turisten spelad av Ingegerd Wessel kommer för att klaga.Foto: Per Hammenvik

Stämningen var på topp redan innan premiärföreställningen. Den trogna publiken kom i god tid till årets premiärföreställning, och det är inte ofta man ser så många välklädda besökare, glitter och glamour på samma gång i Mönsterås.

Inför en fullsatt aula hälsades publiken välkommen av Sun Shine Kulresor, där alla revymedlemmarna hade sin givna plats med Sören Svensson som flygkapten.

Premiärens första skrattsalva fick Ingegerd Wessel, när hon som karltokig charterresenär blev rånad på sin plånbok som hon förvarade innanför baddräkten.

Polisen i Mönsterås, Kinasatsningen Fanerdun och Saabaffären fick sig en känga innan dansgruppen framförde en av Michael Jacksons låtar i effektfulla svart vita kläder.

I mitten av första akten intog den hopplösa studiokören scenen och värmde upp publikens skrattmuskler ytterligare. Men en av årets lokala höjdpunkter blir scenen med Brukskarlsklubben, där manliga kända personligheter beskrivs som hundraser.

Kommunalråden Roland Åkesson och Peter Wretlund var till publikens förtjusning några av de minst rekommenderade raserna.

Hollywoodfruar med Anna Anka i spetsen, och prinsessan Viktorias stundande bröllop var troligen några av de nummer som alla förväntade sig skulle finnas med i årets repertoar. Trots det verkade publiken inte besviken.

Årets revy är som vanligt skickligt framfört av mångsidiga rutinerade förmågor och besökarna bjöds under andra akten på både fars, magi och dräpande texter om bland annat skolan, Vållö och kyrkans turbulenta år.

Magnus Svenssons bilder på storbildsskärmarna var ett strålande komplement till den proffsiga föreställningen. Några ur publiken blev extra förvånade, när de plötsligt fick se sig själva på bilder som var tagna bara minuter innan kvällens föreställning började.

Lördagskvällens besökare hade för första året möjligheten att fortsätta kvällen på en efterfest, med mat och musik i anslutning till revyn.

Jeanette Suomela
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.