Oöppnad pizzeria utsatt för sabotage

Ett tilltag som kunde slutat med dödsfall.
Så beskriver Kawa Eliassi det sabotage som gjorts mot pizzeria Estelle som öppnar på fredag.
Mönsterås • Publicerad 26 juli 2012
Foto: Eva Bergquist Andersson

Det är i den före detta kiosken vid bussstationen på Sjögatan som Kawa Eliassi och hans familj jobbat under sommaren för att bygga om stället till pizzeria.

Nu närmar sig öppningsdatumet, som blir på fredag. Men i måndags upptäckte man att någon gett sig på kiosken under kvällen eller natten från söndag genom att karva hål i en tjock starkströmsledning som går utanpå byggnadens ena hörn. Med kniv eller något annat vasst föremål har man skurit sönder ledningen som alltså innehåller starkström.

– Det hade kunnat bli katastrof om man fortsatt någon millimeter till. Om den som skar i ledningen hade fått ström i sig hade det kunnat bli en dödsfälla. Riktigt otäckt, säger Kawa Eliassi som fått tillkalla en elfirma som ska laga ledningen för att ingen olycka ska inträffa. Nu har Kawa Eliassi ringt och polisanmält det hela, som klassas som skadegörelse.

Många nyfikna som stannar till vid pizzerian för att fråga när den öppnar, upprörs av tilltaget med elkabeln. En av dem är Stig Lindh.

– Visst höll man på med busstreck när man var ung, men vi fick aldrig för oss att ge oss på något som hade med el att göra, det är ju livsfarligt, resonerar han.

Kawa Eliassi poängterar dock att man inte vet om det är ungdomar som utfört sabotaget och hoppas nu få fullfölja färdigställandet av pizzerian, som fått det kungliga namnet Estelle, i lugn och ro.

När pizzerian öppnar på fredag kan mönsteråsarna förutom att beställa vanliga pizzor även köpa mindre pizzabitar, en så kallad slice, om de inte orkar äta en hel pizza.

– Vi tror att det uppskattas även av ungdomar som kanske inte har så mycket pengar, och av bussresenärer som snabbt vill ta något litet att äta. Vi kommer även att sälja dricka, kaffe, tidningar och godis här, säger Kawa Eliassi.

Eva Bergquist Andersson

Stig Lindh som tittade in för att höra när man öppnar, diskuterar elsabotaget med Kawa Eliassi, en av dem som öppnar familjeägda Pizzzeria Estelle på fredag.Foto: Eva Bergquist Andersson

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.