Olja rann ut i dagvattenbrunn

Räddningstjänsten i Mönsterås larmades till ICA Algots parkeringsplats på tisdagsförmiddagen när olja från en kompressionscontainer rann ut i en dagvattenbrunn.
Mönsterås • Publicerad 25 mars 2010
Räddningstjänsten fick stoppa oljeläckaget innan det fortsatte ut i vattensystemet från dagvattenbrunnen.
Räddningstjänsten fick stoppa oljeläckaget innan det fortsatte ut i vattensystemet från dagvattenbrunnen.Foto: Eva Bergquist Andersson

Personal från butiken upptäckte att det rann olja från den stora komprimatorn, som den maskin kallas där man pressar ihop kartonger från butiken. När räddningstjänsten kom fram konstaterades att olja runnit ner i en dagvattenbrunn och man påbörjade genast sanering för att försöka hindra att oljan spred sig via dagvattensystemet till reningsverket. Troligen hann bara några liter olja rinna ut innan läckaget upptäcktes, och för säkerhets skull kallades också en entreprenör in för att suga upp vattnet för att få bort all olja.

Läckaget uppstod när containern med hoppressad kartong skulle hämtas för tömning.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.