Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt beslut på grund av smittspridningen: Stegvis återgång till skolorna

På grund av att Mönsterås kommun är näst mest drabbat i landet av smittspridning nu kommer det att bli en stegvis återgång till undervisning på plats i skolorna den närmaste tiden.
Eleverna i årskurs nio på Parkskolan och Krungårdsskolan får återvända från och med måndag, medan övriga årskurser får distansundervisning helt och hållet även nästa vecka.
Eleverna i årskurs nio på Parkskolan och Krungårdsskolan får återvända från och med måndag, medan övriga årskurser får distansundervisning helt och hållet även nästa vecka.
Foto: Åsa Borefur

– Tidigare var planen att helt återgå till undervisning på plats. Vår ambition är nu att istället kunna välkomna alla elever åter vecka tolv, det hoppas vi verkligen. Det är avgörande att alla följer myndigheternas rekommendationer både i skolan och på fritiden för att det ska fungera, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

Den här veckan har högstadieeleverna haft distansundervisning efter rekommendation från regionens smittskyddsläkare.

Beslutet om en stegvis återgång togs på torsdagen och innebär att elever i årskurs nio i Blomstermåla och Mönsterås kommer att ha undervisning på plats från och med måndag den 8 mars. Årskurs sju och åtta har fortsatt distansundervisning den veckan.

Från och med den 15 mars ska årskurs sju och åtta ha växelvis distansundervisning enligt ett roterande schema .

Alla elever ska sedan ha undervisning på plats från och med den 22 mars, enligt beslutet.

– Planeringen utgår från att vi behöver prioritera undervisning på plats för våra niondeklassare för att säkerställa att de uppfyller de mål som behövs för att få slutbetyg och kunna fortsätta vidare till gymnasiet.

Beslutet om distansundervisning omfattar inte elever i grundsärskolan. Undantag görs också för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans.

Elever som har distansundervisning får beställa skollunch för avhämtning.

Läs mer