Nybrobo vill bygga bowlingbanor i hotell

En av intressenterna till konkursdrabbade Hotell Kronmunken i Mönsterås, Thomas Wrangsten från Nybro, har redan hört sig för hos byggnadsnämnden om det krävs några särskilda tillstånd för att bygga bowlingbanor i hotellet.
Mönsterås • Publicerad 24 februari 2006

- Vi har lagt ett bud och eftersom vi vill satsa på bowling vill jag gärna veta vad man har att rätta sig efter om vi får möjlighet att bygga bowlingbanor, säger Thomas Wrangsten som varit engagerad i flera bowlingprojekt och som nu vänt blickarna mot Kronmunken i Mönsterås.

- Tillsammans med min familj är jag mycket intresserad och vi väntar på besked från banken och konkursförvaltaren. Om vi får klartecken därifrån kommer vi att satsa på en bowlingdel

i Industriexpos lokaler. Det är precis att man får in sex banor där och det skulle räcka för att etablera sporten i Mönsterås, säger han.

Goda förutsättningar Barometern-OT har tidigare berättat om intressenter som tittat på hotellet och som pekat på att anläggningen har goda förutsättningar att kompletteras med bowlingbanor.

- Jag vet att det talats om att ta bort en del rum och bygga banor i hotelldelen, men jag ser inte det som någon bra lösning. Det är för lågt i tak i den här delen och rummen som blir kvar skulle hamna för nära banorna. Och det är inte särskilt lyckat med tanke på hotellgästerna, säger Thomas Wrangsten som om hans bud skulle godtas tänker driva hotellet, restaurangen och bowlingdelen som ett familjeföretag.

Tas upp den 2 mars - Vi är flera som är engagerade och det är min son som kommer att förestå anläggningen om det skulle bli aktuellt, säger han.

Enligt Ingegerd Karlsson, sekreterare i byggnadsnämnden, kommer Wrangstens förfrågan om bowling i Kronmunken att tas upp vid nämndens sammanträde den 2 mars. Hon säger i en kommentar att detaljplanen för området redovisar hotell. Det innebär att det är osäkert om en bowlinganläggning som vänder sig till fler än enbart hotellets gäster kan godkännas utan att det krävs en ändring av detaljplanen.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.