Nya bluffakturor

Förra året svartlistades Lundaföretaget Kontorsgrossisten för utskick av bluffakturor. Men nu är de igång igen, konstaterar en företagare i Ålem.
Mönsterås • Publicerad 17 mars 2010

Anders Sandsborg på företaget Sandis Utvecklings i Ålem reagerade när han fick vad som såg ut som en faktura på

2 875 kronor från Kontorsgrossisten, och har nu begärt att få fakturan annullerad. Brevet liknar en faktura men på ett ställe står med svag text att det hela är ett erbjudande.

- Det ser precis ut som en faktura på rengöringsmedel. Men jag har inte beställt något. Det är lätt att missta sig som företagare när det gäller såhär pass små summor,säger Anders Sandsborg som nu vill varna andra för brevet.

I våras svartlistades företaget Kontorsgrossisten för sitt massutskick av fakturaliknande ”erbjudanden”. Då skickade de

ut 17 000 fakturor till företag runt om i Sverige. Företaget svartlistades av Svensk Handel och bad om ursäkt. Men i höstas kom Kontorsgrossistens ”Hösterbjudande”, vilket orsakade flera nya polisanmälningar och nu är det alltså dags igen.

Den som betalar de 2 875 kronorna får en dunk rengöringsmedel och förbinder sig att prenumerera på rengöringsmedlet i tre månader, en prenumeration som automatiskt sedan förlängs med 12 månader om den inte sägs upp.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.