Mjölkgård lägger ner

Mjölkproduktionen vid Åserums gård strax norr om Mönsterås upphör
i vår. Redan den 11 april kommer Åserums närmare 300 mjölkkor att säljas vid en stor auktion som ska hållas på gården.
Mönsterås • Publicerad 23 mars 2006

Åserums Drift AB som drivit mjölkproduktionen bestämde sig tidigt i vintras för att inte fortsätta med verksamheten i egen regi. När sedan alla försök att hitta en arrendator misslyckats väljer nu bolaget att sälja av alla djur.

- Vi hade helst sett att det blivit en fortsättning med en arrendator, men nu har vi inte lyckats med det, säger Erling Torstensson vid Åserums Drift AB som ingår i Ems fastighets AB som också äger byggnaderna.

- Vi har haft en uppdelning med ett separat driftbolag och Ems Fastighets AB kommer att behålla byggnaderna. Vad vi sedan ska använda dem till är fortfarande oklart. Vi har vissa planer på att eventuell börja med köttproduktion eller något annat, men det är inget som är klart. Nu förbereder vi avvecklingen av mjölkproduktionen som avslutas med en auktion, säger Erling Torstensson.

Auktionen vid Åserum som arrangeras under påskveckan blir en av de största gårdsauktionerna i regionen under våren.

- Det har varit några auktioner hittills i år i de här trakterna, men det här bör väl bli den största hittills och det gör ju att vi räknar med att få besökare från i stort sett hela södra Sverige, säger han.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.