Misstänkte rånaren gripen

- Jag var i behov av pengar, hade inte ens till mat och gjorde grejen för att bli straffad. Jag ville helt enkelt åka dit, komma in och få kost och logi
Mönsterås • Publicerad 17 maj 2003

Det förklarade den man i 30-årsåldern, som misstänkts för rånet mot OK-macken i Mönsterås i måndags kväll, när han på fredagen häktades vid tingsrätten i Oskarshamn.

Efter flera dagars sökande greps han under torsdagen helt odramatiskt i Vetlanda, där han upptäcktes av polisen och sedan fördes till Oskarshamn.

Hjälpte expediten

Mannen, som tidigare är känd av polisen, häktades för att på sannolika skäl vara misstänkt för rån. Men han erkände enbart stöld.

- Jag sa till expediten att jag hade kniv, men jag tog aldrig fram den, menade han under häktningsförhandlingen samtidigt som han framhöll att han också hjälpt expediten när hon blivit rädd och börjat hyperventilera.

- Jag sa till henne att dra djupa andetag, förklarade han.

Fick med sig 7 000 kronor

Det var strax före stängningsdags som rånet mot bensinstationen utfördes. Mannen hotade den ensamma expediten och begärde att få pengar. Han fick också med sig cirka 7 000 kronor och försvann sedan till fots med pengarna.

Expediten kände igen honom mycket väl och polisen har därför hela tiden vetat vem det var man skulle söka efter.

Åtal i målet ska vara väckt senast den 28 maj.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.