Många tips om bränderna - men ännu ingen misstänkt

Fliseryd/Ruda Artikeln publicerades

Polisen har ännu inga spår efter den eller de personer som ligger bakom de många anlagda bränderna i trakterna av Fliseryd och Ruda.

Det totala antalet bränder, som med stor sannolikhet varit anlagda, uppgår nu till 45-50 stycken.

I helgen var det dags igen och räddningstjänsten fick rycka ut och bekämpa tre brandhärdar.

Trots att polisen fått in flera tips har utredningen inte lett framåt, säger talespersonen Robert Loeffel.

- Vi har gjort brandplatsundersökningar utan att kunna säkra någon teknisk bevisning. Det är vanligt i sådana här fall eftersom bevisen brinner upp. Av den anledningen är vi otroligt beroende av att få in uppgifter om personer och fordon som setts i området från allmänheten, säger han.

Under den högprioriterade utredningen har ett stort antal förhör hållits med såväl uppgiftslämnare som personer som setts i närheten av brandplatserna. Men ännu har polisen inte närmat sig gärningsmannen,

Samtidigt ökar oron och osäkerheten bland människor som bor i det området där pyromanen härjar. Det spekuleras även mycket om vem denne kan vara.

– Vi följer upp alla tips och uppgifter som vi får in och ser gärna att allmänheten fortsätter att delge oss sina iakttagelser, säger Robert Loeffel.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.