Man friades från rattfylleri

En bilist i 65-årsåldern åtalades misstänkt för rattfylleri men friades av tingsrätten.
Mönsterås kommun • Publicerad 2 februari 2018

Händelsen som låg till grund för åtalet inträffade för exakt ett år sedan. När åklagaren väckte åtal framhölls att målet kunde avgöras utan huvudförhandling och en bötessumma på 22 400 kronor föreslogs som påföljd.

Men mannen frias alltså helt av tingsrätten. Han har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen. Han minns att han körde fordonet och att han körde rakt över en rondell utan att svänga.

Polisens kontroll efter olyckan visade att alkoholkoncentrationen var 0,60 promille i blodet. Men mannen minns inte när han drack i förhållande till körningen.

Tingsrätten hänvisar till att den skriftliga utredningen visar att mannen i vart fall efter körningen hade alkohol i kroppen. Däremot finns det inte någon utredning som talar för att han var alkoholpåverkad vid körningen. Därför frias han.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.