Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ljungnässkolan tvingas stänga vissa klasser och fritids igen på grund av covid

På måndagskvällen kom beskedet att Ljungnässkolan måste stänga förskoleklasserna och Sydans fritidshem sedan ett bekräftat fall av covid-19 konstaterats bland eleverna. Fler elever och personal i anslutning till barngruppen är hemma med symptom.
Ljungnässkolan tvingas på nytt ta till stängning på grund av covidsmitta, den här gången för förskoleklasserna och Sydans fritidshem.
Ljungnässkolan tvingas på nytt ta till stängning på grund av covidsmitta, den här gången för förskoleklasserna och Sydans fritidshem.
Foto: Åsa Borefur

Stängningen gäller både för förskoleklasserna och Sydans fritids för resten av veckan. Beslutet fattades av skolchefen Magnus Sjöstedt i samråd med Region Kalmar läns smittskyddsenhet för att motverka smittspridning.

Det är bara i vissa fall som barn kan få vara på fritidshemmet under veckan:

”Sydans fritidshem är öppet för elever vars båda vårdnadshavare jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma”, uppger Magnus Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Ljungnässkolan har 53 elever i förskoleklass, fördelade på två klasser med en gemensam fritidsavdelning.

Skolan har tidigare uppmärksammats då den har varit hårdast drabbad av covidsmitta, och hela skolan tvingades stänga när det var som värst.

”Det finns ingen annan skola i Sverige som har haft så mycket smitta” uppgav barn- och utbildningsnämndens ordförande Jacqueline Doohan (C) för några veckor sedan då man hade 31 barn och 23 personal som bekräftats smittade av covid-19.

Skolan har 350 elever och 55 personal. Den var totalt stängd i 18 dagar, sportlovet inräknat, innan den öppnades igen.

Läs mer