Irriterande tv-problem ska åtgärdas

Det nya antennsystemet på Emmabodasändaren skulle ge bättre tv-mottagning men för en del i Mönsteråstrakten blev det tvärtom.
Mönsterås • Publicerad 4 januari 2013

– Tv-bilden hackar och fryser fast hela tiden. Problemet kom då de började byta antennsystemet på tv-sändaren i Emmaboda, men nu är det ju bytt och problemet är kvar. Innan bytet hade vi jättefin bild och mottagningen var bra. Uppenbarligen har det nya systemet svagheter, säger Carola Nilsson i Älmhult.

– Nu har vi tröttnat, det är tråkigt att behöva betala 234 kronor i månaden plus tv-licens för något som inte levereras med kvalitet till kund. Det är inte vår utrustning det är fel på eftersom alla har samma problem vid exakt samma tillfälle. Vi ringer nämligen till varandra och stämmer av.

Lotta Darlin är pressansvarig på Teracom AB.

– Vi beklagar att folk har fått problem. Det var ju inte alls det som var syftet, utan det skulle bli bättre med ett moderniserat antennsystem, säger hon.

Det omfattande arbetet med att byta ut antennsystemet från 1970-talet pågick under tio veckor och blev klart den 19 december.

Teracoms kundtjänst har sedan dess fått ett antal samtal från kunder i täckningsområdet som har fått problem efter bytet.

Detta ska Teracom nu undersöka närmare för att kunna åtgärda problemen.

– Nästa vecka kommer vi att göra mätningar i området. Vi vill uppmana alla de som har problem att höra av sig till vår kundtjänst. Då kan vi få ett så bra underlag som möjligt inför den här mätningen, säger Lotta Darlin.

Orsaken till problemen med tv-mottagningen kan dock variera från kund till kund.

I vissa fall kan det handla om att man fortfarande har kvar en antennförstärkare sedan tidigare och i så fall måste man koppla bort denna helt och hållet.

– Men eftersom det varierar från fall till fall är det viktigt att man ringer kundtjänst för att få hjälp, säger Lotta Darlin.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.