GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hund dödades troligen av räv

En liten hund blev troligen dödad av en räv på Oknö i förra veckan. De närgångna rävarna har länge oroat många.
Oknö • Publicerad 5 december 2018
En person såg en räv med något som troligen var en hund i munnen. Bilden är inte tagen i Mönsterås kommun.
En person såg en räv med något som troligen var en hund i munnen. Bilden är inte tagen i Mönsterås kommun.Foto: Ludvig Ahl/Elfsborgs Läns Allehanda/TT

Hunden, en chihuahua, smet ut från huset i förra veckan, men tomten är inhägnad. När personen som hade hand om hunden upptäckte att den inte var kvar inne började han leta efter den, utan resultat.

Hunden efterlystes i sociala medier och då var det en person som hörde av sig och berättade att man sett en räv med vad som troligen var hunden i munnen.

Man tror att räven hoppade över inhägnaden, tog hunden och försvann. Man har inte hittat några spår efter den.

Rävarna har länge varit ett stort problem både på Oknö och i en del andra områden i Mönsterås, då de har blivit allt fler och är riktigt närgångna. De går ända fram till husen och följer även efter hundägare som är ute och rastar hundarna. Det är också flera fall där man misstänker att katter har blivit dödade av rävar. Kommunens jägare har satt ut fällor och fångat ett antal rävar för att försöka komma till rätta med problemet.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.