Högg sitt offer i armen – åtalas för mordförsök

En man i 35-årsåldern åtalas misstänkt för att ha försökt döda en man efter att ha trängt sig in en bostad i Mönsteråstrakten en natt i oktober.
Mönsterås • Publicerad 20 november 2010

Åtalet gäller också narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och flera fall av stölder.

Offret som utsattes för mordförsök har i förhör berättat att han vid midnatt en natt i oktober hörde hur en bil stannade utanför huset.

Först knackade det på dörren och sedan slogs plötsligt fönstret till dörren sönder och två män maskerade med huvor kom in.

En av dem gick sedan fram och högg sitt offer med två knivhugg i armen.

Skadorna kunde ha varit livshotande om den knivhuggne inte hade kommit till sjukhuset i tid.

Strax efter att polisen fick larm om knivhuggningen fick man ett annat larm om att en bil stulits i närheten av Mönsterås.

Snart insåg man att dessa händelser kunde hänga samman och det dröjde inte länge innan man hade ett namn på en misstänkt.

Samtidigt fick polisen ytterligare ett larm om ett inbrott i Högsby kommun, där det stulits alkohol och bullar.

Den patrull som befann sig i området för att kolla upp detta upptäckte då den misstänkte i en bil i Blomstermåla.

Polisen började förfölja mannen och färden gick på smågator och en gång- och cykelbana i samhället innan man fortsatte mot Ålem. Hastigheten till Ålem var 140 kilometer i timmen och ännu fortare gick det när man kom ut på E22.

Då fick patrullen order om att avbryta förföljandet. I samband med det började den misstänkte köra saktare och polisen fortsatte följa efter.

Till slut stannade mannen innan Rockneby och han kunde då gripas. Polismännen som var med har berättat att han var mycket uppriven och uppjagad.

Den misstänkte har i förhör berättat att han åkte hem till offret för att han var förbannad på honom då denne hade varit i bråk med hans far nyligen.

Den misstänkte har uppgett att han var ganska onykter och han minns inte allt, men han hade inte för avsikt att döda den andre.

En annan man som enligt åtalet var med under natten åtalas också. Åtalspunkterna gäller i hans fall hemfridsbrott, skadegörelse, narkotikabrott, rattfylleri, stöld och snatteri.

En tredje kamrat åtalas också för inblandning i några av stölderna.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.