Annons

Fritidsgårdar och idrottsanläggningar stängs på grund av smittspridningen

Den ökade smittspridningen kräver kraftigare åtgärder, och nu stänger kommunen sporthallar, andra idrottsanläggningar och fritidsgårdar.
Mönsterås kommun • Publicerad 2 mars 2021

Här saknas innehåll

Dessa kommer att vara stängda till och med den 10 mars. Sporthallar och idrottsanläggningar stängs för alla åldrar, och man avråder föreningslivet från att bedriva verksamhet i grupp. Individuell träning utomhus kan genomföras vid till exempel motionsspår och utomhusgym.

”Vi uppmanar alla till extrem följsamhet till myndigheternas rekommendationer och stor försiktighet när man rör sig ute i samhället”
Anders Johansson och Robert Rapakko
Anders Johansson konstaterar att man hade ganska stor smittspridning i kommunen i våras, men att det var på en låg nivå under hösten. Men nu har det alltså ökat kraftigt här. Därför vidtar man fler åtgärder.
Anders Johansson konstaterar att man hade ganska stor smittspridning i kommunen i våras, men att det var på en låg nivå under hösten. Men nu har det alltså ökat kraftigt här. Därför vidtar man fler åtgärder.Foto: Åsa Borefur

– Vi måste göra allt vi kan från kommunens sida för att smittspridningen i samhället ska minska. I ett läge när en grundskola är stängd anser vi att det är rimligt att barn och unga begränsar sina kontakter även utanför skolan. Vi avråder också från andra fritidsaktiviteter i grupp. Vi uppmanar alla till extrem följsamhet till myndigheternas rekommendationer och stor försiktighet när man rör sig ute i samhället, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, och Robert Rapakko (S), oppositionsråd, i ett gemensamt uttalande.

Robert Rapakko och övriga krisledningsnämnden menar att det är rimligt att barn och ungdomar begränsar sina kontakter utanför skolan i det här läget.
Robert Rapakko och övriga krisledningsnämnden menar att det är rimligt att barn och ungdomar begränsar sina kontakter utanför skolan i det här läget.Foto: Mats Holmertz
Annons

Beslutet gäller från och med den 3 mars och har tagits efter samråd med regionens smittskyddsenhet. Detta innebär att Mönsterås kommun vidtar åtgärder utöver Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Men vi bedömer att det behövs, säger Anders Johansson.

Här saknas innehåll

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons