Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förskolor stängs sedan flera i personalen smittats av covid-19

På grund av smittspridning bland personalen måste kommunen stänga förskolorna Blomman i Blomstermåla och Loket i Ålem under hela veckan. Det beslutet meddelades på söndagskvällen efter att flera i personalen har drabbats av covid-19.
Fyra anställda på förskolan har bekräftats smittade.
Fyra anställda på förskolan har bekräftats smittade.
Foto: MAMS, ALISSA ECKERT, MS; DAN HIGGINS

Först kom beskedet om Blomman i Blomstermåla:

– I nuläget finns fyra fall av bekräftad smitta bland personal. Vi har ingen uppfattning om att fler barn än vanligt varit frånvarande under den gångna veckan, men vill uppmana vårdnadshavare att vara vaksamma på symptom hos sina barn och begränsa barnens kontakter under tiden förskolan är stängd, säger Anita Törnkvist som är tillförordnad skolchef.

Senare kom ett liknande besked från Loket i Ålem, där stängningen gäller 29 mars till 1 april. På Loket finns två konstaterade fall bland personalen, men flera andra frånvarande med symtom. Detta sammantaget leder till ett ansträngt personalläge.

I båda fallen görs undantag från stängningen för barn vars båda vårdnadshavare jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma.

Beslutet om stängning är en försiktighetsåtgärd för att minska risken för ytterligare smittspridning och det har fattats i samråd med Region Kalmar läns smittskyddsenhet.

"I nuläget finns fyra fall av bekräftad smitta bland personal"

Läs mer