1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Företag utmanar andra företagare att stötta lokala restauranger

Under tre veckors tid kommer Duab-huset i Mönsterås att bjuda alla sina 24 anställda på lunch varje arbetsdag från valfri lokal restaurang för att stötta restaurangbranschen. Man utmanar andra företagare att följa exemplet.
Johan Petersson och David Petersson på DUAB-huset hoppas att fler hänger på utmaningen för att stötta lokala restauranger.
Foto: Privat

– Beslutet är taget för att göra det initialt i tre veckor från och med måndag den 30 mars. Detta gör vi som en stödåtgärd för att stötta en hårt utsatt bransch som vi gärna vill ska finnas kvar efter denna konstiga tid, uppger Johan Petersson på Duab-huset.

– Många av våra lokala serveringar visar sin kreativitet och uppfinningsrikedom genom att satsa mer på ”take away” och utkörning, och detta vill vi givetvis stötta och uppmuntra genom att dra vårt strå till stacken, säger Johan Petersson som även utmanar andra företagare att följa detta exempel genom att visa solidaritet mot näringslivet och stötta utsatta branscher så mycket det går.

– Hur illa det än låter så har Duab-huset initialt gynnats av detta som händer just nu då vi har positionerat oss som en av Sveriges största e-handlare inom segmentet maskiner och verktyg. Det medför att vi har möjlighet och vilja att stötta de lokala restaurangentreprenörerna som har det tufft i denna oroliga tid.