Förening utsatt för inbrott

- Det är tråkigt att inte ens en handikapplokal ska få vara i fred.
Mönsterås • Publicerad 4 januari 2003

Raine Wäätänen, ordförande i Mönsterås DHR, har svårt att dölja sin besvikelse. Tidigare i veckan fick handikapporganisationernas lokal Svanen på Hagagatan i Mönsterås besök av inbrottstjuvar.

Dörrlåset bröts upp

Genom att bryta upp låset till ytterdörren tog sig tjuven eller tjuvarna in i lokalen där de sedan letade igenom både låsta och olåsta skåp.

- Alla föreningar har egna skåp och vårt skåp var uppbrutet men det fanns inget av värde där. Jag tror inte heller att de andra föreningarna hade några värdesaker i sina skåp, säger Raine Wäätänen som upptäckte att det enda som saknades i DHR:s skåp var en chokladkartong.

- Den tog de tydligen. Men det var också allt. Både tv:n och videon står kvar. Och det vittnar om att tjuvarna var ute efter pengar. Men vi förvarar aldrig kontanter i lokalen.

Första inbrottet

Enligt Raine Wäätänen var det första gången deras handikapplokal utsatts för ett inbrott.

- Vi har varit här i många år och det har aldrig hänt något liknande, säger Raine Wäätänen som misstänker att inbrottet i Svanen kan ha ett samband med det inbrott som begicks i DHR:s lokal i Vimmerby för en tid sedan.

- Där stals pengar och man vet ju inte om personer som läst om inbrottet i Vimmerby tror att alla handikappföreningar förvarar kontanter i sina lokaler. Men så är det i varje fall inte här i Mönsterås, säger hon.

"Det blir en onödig utgift"

Ett nytt lås har fått sättas in i ytterdörren efter inbrottet. DHR och de övriga föreningarna

hoppas nu att de inte ska behöva betala för låset. Däremot lär de få stå för kostnaderna för de nya nycklarna.

- Det blir en onödig utgift, men vi får kanske trots allt vara glada över att tjuvarna inte förstörde mer än vad de gjorde.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.