Folkkära artister till kommunen

Två av landets mer folkkära artister besöker Mönsterås kommun inom de närmaste veckorna.
Lasse Berghagen kommer den 23 november och Kim Anderzon den 28 november.
Mönsterås • Publicerad 17 november 2010
Lasse Berghagen firar 46 år som artist i år, bland annat genom att sjunga i Mönsterås.
Lasse Berghagen firar 46 år som artist i år, bland annat genom att sjunga i Mönsterås.Foto: 
Kim Anderzon kommer snart till Blomstermåla.
Kim Anderzon kommer snart till Blomstermåla.Foto: 
Foto: 

Lasse Berghagen, just nu aktuell i programmet "Så mycket bättre" i TV4 står på scen i Parkskolans aula nu på tisdag. Där framför han ett program med musik med rubriken "Från ballad till burlesk", med musikerna Benneth Fagerlund, Lasse Persson och Martin Tallström. Han gör just nu sin längsta turné på 30 år genom att besöka ett 50-tal orter i landet. Dessutom firar han 46 år som artist i år.

Många år som artist kan även skådespelaren Kim Anderzon fira. Hon kommer till Församlingsgården i Blomstermåla söndagen den 28 november med enmansföreställningen "Diva", som fått mycket beröm av kritikerna. Föreställningen, som hade urpremiär redan 2007 handlar om en comebacksugen kvinnlig skådespelare som förbereder sin premiär, och den har skrivits av Barbro Smeds, Judiht Hollander samt Kim Anderzon själv.

Arrangör av båda föreställningarna är Mönsterås-Blomstermåla Teaterförening och både Lasse Berghagen och Kim Anderzons turnéer görs i Riksteaterns regi.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.