Fjärrvärme orsakade räddningspådrag

Räddningstjänsten fick rycka ut till en villa på Ljungnäsområdet i Mönsterås på torsdagsförmiddagen. Rören till ett fjärrvärmeaggregat hade börjat ryka och en vattenläcka uppstod.
Mönsterås • Publicerad 17 januari 2013
Ett stort pådrag resulterade i att räddningstjänsten fick stänga av kranarna till ett läckande fjärrvärmeaggregat.
Ett stort pådrag resulterade i att räddningstjänsten fick stänga av kranarna till ett läckande fjärrvärmeaggregat.Foto: Eva Bergquist Andersson

Det var en boende i huset som plötsligt hörde ljudet av forsande vatten och när hon gick runt och letade i huset efter vad det kunde vara, såg hon att det bolmade ut rök från fjärrvärmerören på husets utsida. Där sprutade det också ut hett vatten, och efter att förgäves försökt ringa Eon, larmade hon räddningstjänsten eftersom det också luktade bränt.

När de kom till platsen konstaterades snabbt att det inte handlade om någon brand utan att något hänt med rören till fjärrvärmeaggreaget. I väntan på personal från Eon stängde man helt sonika av kranarna till fjärrvärmen.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.